Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

muffin oat coklat suka hati..

comey x muffin i,,,hehe,,,,mls msk tgahari ni so buat muffin,,,sebenarnya buat pun utk adik yg kat hostel,,jap lg nak lawat dia so dah janji buatkan dia muffin,,,so ini lah hasilnya,,hehe,,,org kata lau dia naik and pecah2 gitu tandanya jadik la yek..hee,,,resepi x dpt nak share coz i suka main hentam saja,,itula namanya pun sukahati,,,bhn2 nya sy men agak2 jak,,huhu,,,derhaka katakan,,,hehe,,,yg penting jadik dah,,,jom mkn,,hee

penat gilerr..

gambar anak buah tersayang ni,,penyeri keluarga encik asli,,maklum la cucu pertama dlm family dahtu boy plak,,coz kami semua pompuan,,hee..excited sgt bla dpt nephew ni..nakal comel ni,,

seharian ni aku terbaring saja,,huhu, penat and mengantuk sangat2,apa xnya semlaman menyiapkan kuih karipap tempahan org,,huhu,,, pasni mcm x larat lau nak buat kuih tu...sekali sekala boleh la..pasni dorang nak nasi lemak plaknya..ok la tuh,,apapun semoga projek aku ni berjalan lancar,,aminn,,,

kuih warisan bonda

emm,,satu2nya kuih yg sy dpt warisi 100% dari arwah ibu ialah kuih karipap ni, dulu2 semasa arwah ibu masih ada, org selalu tempah @ order ngan arwah jak, coz kat area kunak ni xda kuih karipap sesedap seperti yg arwah ibu buat,, ramai org dah dia ajar tp mesti x sama,,ntahla heran jugak,,maklum la kuih ni agak cerewet skit,,kena sabar n penuh feel lau nak membuatnya,,kdg kala kuih dah jadi tp bla bab menggorengnya x berapa betul x jadik la kuih tu,,emm gambar kat bawah ni sy share setelah siap menguli nya,,penat la juga coz jarang2 wat karipap ni,,skg ni selalu dah coz kwn2 dah banyak tahu saya kat kunak ni so mereka2 yg rindu ngan karipap yg arwah ibu buat dlu minta sy pula buatkan,,alhamdulillah,,hasil tangan ini sama seperti arwah ibu buat,, semoga Allah merahmati ibuku yang tercinta..Al Fatihah,,dah 4 tahun arwah pergi..
gambar sebelum menggoreng je sempat amik,,selepasnya x sempat,,coz adik2 dah ngap dulu,,huhu,,

apa-apa aje..

salam buat pembaca blog saya...itupun lau ada laa,,im first time try2 wat blog ni, saja2 utk mengisi waktu yg terluang,,huhu,,,nyk sgt waktu terluang ni, tapi wpun xda keja tetap sekurang2nya ada juga aktiviti menambah pendapatan walaupun x byk..actually buat blog ni tujuan paling utama saya mo kongsi resepi la..suka makan and suka masak ni..hehe,,so enjoy la..