Wednesday, March 21, 2012

kuih warisan bonda

emm,,satu2nya kuih yg sy dpt warisi 100% dari arwah ibu ialah kuih karipap ni, dulu2 semasa arwah ibu masih ada, org selalu tempah @ order ngan arwah jak, coz kat area kunak ni xda kuih karipap sesedap seperti yg arwah ibu buat,, ramai org dah dia ajar tp mesti x sama,,ntahla heran jugak,,maklum la kuih ni agak cerewet skit,,kena sabar n penuh feel lau nak membuatnya,,kdg kala kuih dah jadi tp bla bab menggorengnya x berapa betul x jadik la kuih tu,,emm gambar kat bawah ni sy share setelah siap menguli nya,,penat la juga coz jarang2 wat karipap ni,,skg ni selalu dah coz kwn2 dah banyak tahu saya kat kunak ni so mereka2 yg rindu ngan karipap yg arwah ibu buat dlu minta sy pula buatkan,,alhamdulillah,,hasil tangan ini sama seperti arwah ibu buat,, semoga Allah merahmati ibuku yang tercinta..Al Fatihah,,dah 4 tahun arwah pergi..
gambar sebelum menggoreng je sempat amik,,selepasnya x sempat,,coz adik2 dah ngap dulu,,huhu,,

No comments: