Sunday, November 17, 2013

KAIN CANTIK DARI BANDUNG, INDONESIA

Salam Ahad bloggers, nak  share sket i ada beli kain dari bandung. Cantik dan murah juga la kain ni,, Kain ni mck kepada suami tercinta, mck i jugala,hehe,,sangat selesa kain ni di pakai suka sangat tengok kerawang dan gabungan  warnanya. Bila dah jadi baju lagilah cantik di lihat. So kalau berminat infom kat i ye,,hehe,, papun nak tunjuk ni bukan niat nak menunjuk2 tapi just nak share kot2 ada yang berminat kan..

baju yg dah jahit,,sory lupa nak rotate..

DETOX..

Salam keamanan pada semua itupun kalo ada yang baca ni note, ok just nak share sedikit pasal detox ni its all about healthy la. I ada terbaca kat newspaper Star, rupanya sesetegah orang yang ingin melakukan detox atau pun proses peyingkiran toksin dari dalam bdan kita ni kena dapatkan nasihat drpd doktor dulu samada badan kita sesuai atau tidak melakukan detox, ini kerana sesetengah orang kondisi badan atau kesihatannya tidak sama. Detox yang diketahui umum adalah melalui minum jus buah2han atau serbuk minuman yang banyak d jual d pasaran kala ini. So kita kenalah bijak membuat pilihan kerana di takuti akan memudaratkan badan pula kalau tersalah cara..hehe,,.Jadi apapun kenalah minta nasihat doktor dulu k. Tapi saya rasa kalau yang tidak ada masalah kesihatan yang kronik, berdiet melalui minum jus buah2an segar adalah bagus juga. macam yang Yana Samsudin buat..artis comel tu,,dia amalkan detox seminggu sekali dgn minum jus buah satu hari. Dan beliau dpt mengurangkan berat badan. Ni sumber dari majalah rapi yang i baca. k selamat mencuba..!!!

Tuesday, November 5, 2013

Cheese kek yang sedap

salam maal hijrah buat semua umat islam,,, semalam lepas tengok wayang ngan suami tercinta tiba2 terlihat kedai menjual kek keju dalam tupperware kecik,,beli 1 just nak try sedap @ ....hehe...pagi ni sarapan terus cari kek tu n try la,,,emmm sedap gak la,,menepati keinginanku yang gila akan kek keju ni,,nak try buat sendiri tak kesampaian lagi. Takda mood la katakan,,padahal kek2 lain dah berkali2 try,,xpa nanti kesampaian la tu,,,sorry u olls,,,entry ni bukan kongsi resepi,,he juast nak kongsi pengalaman i jer...papun semoga d tahun baru islam ini kita akan lebih menjadi insan yang baik dalam semua segi...aminnn,

x dpt nak show gambar2 cheese keknya,,just google jak la utk jamu mata u olls,,hee,,,

gambar ihsan dari blog kak mas..mohon share ya kak,,by kekmas.blogspot.com