Friday, September 23, 2016

Idea Hias Rumah Ala Arab atau gaya Islamik

Assalamualaikum dan salam jumaat penghulu segala hari. Berpagi-pagian terutama di hari jumaat kata ustaz inshaAllah murah rezeki. Semoga kita semua dimurahkan rezeki hari ni dan hari seterusnya.

Hari ni nak kongsi idea deko ruang dalam rumah kita gaya arab atau islamik. Memandangkan hari jumaat hari ni so tetiba rasa nak 'share' idea hias rumah ala arab. Sebelum tu gambar2 yang saya kongsi ni semuanya ihsan google. Kot2 ada orang di luar sana sedng cari2 idea nak hias rumahkan. Bolehlah jadikan gambar2 ni inspirasi. 

Kebanyakan gaya rumah arab ni agak mewah dan sebagai rakyat yang hidup sederhana ni tak boleh nak ikut sangat cara hiasan orang arab ni. Just beberapa perkara jak kita boleh ambil sebagai suntikan idea dan kita olah ikut kemampuan. Bah, jom cuci mata..

hiasan dinding tu boleh tiru tapi yang letak shisa ni tak perlu ek..

kalau ada ruang luar rumah yang lebih bolehlah ikut gaya mcm ni

ruang tamu ni kebanyakan kita di malaysia pun mcm ni cuma hiasan balang2 tu jadi aksesori tambahan

lampu hiasan mcm banyak digunakan terutama majlis sanding ala arabic

idea untuk bilik tidur



kredit : google image

No comments: