Wednesday, April 27, 2016

Hobi baru??

Assalamualaikum dan selamat petang u olss, dah minum petang ka semua? Bestnya kalau dapat duduk minum kopi dan menghadap kuih jemput-jemput kan?? Sambil-sambil duduk rehat ni dapatlah update blog untuk hari ni, bukan apa semenjak ada hobi baru ni tak duduk diam saya dibuatnya. Apa tu hobi baru?? hahahha,,,kalau orang lain bukan panggil hobi ni, tapi tabiat kali, mengemas @ organizing..

Ya inilah baru saya. Sebab tu dekat seminggu baru ada idea nak tulis blog diary ni,hehe. Almaklum kerja mengemas ni satu tempat jak ambik masa berjam-jam lamanya. Ada tu ambik masa sampai 1-2 hari mengemas. Sekarang ni tengah sakit-sakit rasanya belakang ni. Penat kot.. Minggu lepas kemas dapur, ubahsuai letak barang-barang dapur dari pagi sampai ke petang jugakla kerjanya.

Tadi plak kemas almari baju, itujak pun mo 2 jam mengemasnya. Kemudian kelam kabut ke dapur nak masak plak untuk tengahari. Sambil-sambil masak cuci kain dalam mesin then jemur plak. Haaa,,,lepas tu start dah badan ni mogok, alhamdulillah. Allah nak suruh rehat mungkin. Kena ajar diri untuk bersangka baik dengan apa jua ujian kesakitan yang alami okay...so thats all for today...

4 comments:

Umie Yana said...

rajin nyaa.. hehe
akak, saya follow sini yee :)

Mrs Dee said...

tq Umie Yana...

Yana MIB said...

kerja mengemas mmg x pnh habis..huhu pi massage kt spa pastu..best! ^_^

Mrs Dee said...

Yana MIB,,tu la pasal,,kalau dpt masuk spa mesti best ni,,hehe