Skip to main content

Suasana Perhimpunan Agung Umno...dari kaca mata rakyat yang jauh di bawah bayu..


http://www.mysumber.com/wp-content/uploads/2012/02/Gambar-masjid-putrajaya-2012.jpg



Saya bukanlah siapa2 yang boleh mengulas tentang PAU yang telah berlangsung dan sudah pun berakhir malam ini. Melalui pengamatan saya yang hanya menonton perkembangan melalui tv, banyak konflik berlaku dan pelbagai cadangan mahupun teguran yang telah dilontarkan dalam perbahasan sesama mereka. Semua tujuan hanya satu iaitu ingin semua ahli dan rakyat bersatu hati.

Tapi bagaimana nak bersatu hati sedangkan pergolakan sedang berlaku ??? kita rakyat semakin bingung. Namun jauh disudut hati ni sering mendoakan agar negara kita terus aman dan dirahmati Allah. Apapun yang berlaku sebagai rakyat yang kecil lagi kerdil, kita hanya mampu berdoa agar kesejahteraan negara dapat dikekalkan.

Bukan nak berpolitik tapi hanya ingin mengajak rakan-rakan semua terutama yang beragama islam agar kita jangan putus2 berdoa agar Allah selamatkan negara kita dan seperti yang selalu diucapkan oleh para ulama iaitu doa adalah senjata paling kuat bagi umat islam. Walau dalam keadaan apa sekalipun teruskan berdoa. InshaAllah Allah Maha Mendengar..aminnnnn...

Comments

Popular posts from this blog

POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

ASSALAMMUALAIKUM

Selamat pagi dan salam selasa buat rakan blogger,,amacam hari ni??ada happy tak?ada stress tak? alala,,janganla stres2 ye,,be happy person and positive person,,,InshaAllah kehidupan dan orang sekeliling kita akan happy juga...

Okay tadi pagi sarapan dengan kuih popia goreng. Sebenarnya hari ni ada tempahan kuih2 dari office suami tak banyak just rm10.00. Alhamdulillah rezki dari Allah. So dila buat 2 jenis kuih je karipap dan popia goreng. Sempat snap gambar popia je. Okay jom la semak resepi popia ni. Dila buat simple dan bahan2 mudah didapati di pasaraya.


POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

Bahan2nya :
- Kulit popia secukupnya
- hirisan sayur kubis
- lobak diparut
- jejari ketam di belah 4
- garam dan serbuk perasa
- minyak untuk menggoreng
- air untuk melekatkan kulit popia

Kaedahnya :
- Sayur yang dihiris dan lobak yang diparut tadi cuci terlebih dahulu kemudian toskan. Tumis sayur kubis dan lobak merah seketika dalam kuali dan jangan terlalu lama. Terlupa pula tumis den…

Idea Susun Atur Barang Dalam Kabinet Dapur

Assalamualaikum dan salam jumaat semua, mungkin ramai antara kita kadangkala nak susun barang-barang dalam kabinet dapur tapi tiada idea. Okay mungkin ini boleh bangkitkan idea anda...





Lepas ni tau dah mo buat apakan? Jom mengemas...

Gambar sumber dari http://www.marthastewart.com/

Churros aka kuih belimbing panjang, sarapan pagi

Assalamualaikum semua, tadi pagi kami laki bini sarapan makan churros jak. Dari semalam resepi ni berlegar-legar dalam kepala otak ni 'esok pagi nak sarapan churros',hehe..Alhamdulillah jadik juga. Ini dah kali kedua buat dan kali ni cantik sikit sebab dah ada bentuk macam belimbing tu. Awal-awal pagi bangun terus cari acuan nozle piping bag tu. Nasib baik jumpa. Tapi guna plastik biasa jak la.

Versi saya ni tidak ada sos ataupun serbuk gula dan serbuk kayu manis tu. Makan macam ni pun soddappp. Lagipun nak kurang-kurang makan manis konon..hehe..nak jaga kesihatan lah katakan.. Resepi ni saya ambil dari blogger masakan Hana Memories, terima kasih ye sis. Banyak versi sebenarnya tapi saya guna yang ni sebab senang sikit. Tak perlu nak timbang-timbang semua. Guna ukuran asas jak macam cawan dan sudu. Bah selamat mencuba kawan-kawan. Sedapnya sampai rasa 'gantung' plak memakannya, huhuuhu...petang mo buat lagilah...

Resepi Churros

1 cawan air
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar…