Skip to main content

TERIMA KASIH NUFFNANG!!!

Sekali lagi dila bersiaran, macam yang you olls dah baca tajuk entri di atas tu kan, bukannya dapat income dah tapi alkisahnya selepas kelmarin godek-godek akaun nuffnang i, then i hantarlah ticket @ mengajukan soalan dalam erti kata yang senang kepada pihak nuffnang tentang bagaimana nak dapatkan CPUV ni ? Alhamdulillah rupanya semalam lagi dorang dah hantar jawapan melalui emel saya.

Nak tahu apa nuffnang jawab?? Oh ya sebelum tu kalau korang nak hantar soalan dalam bahasa melayu pun boleh dan akan dijawab dalam bahasa melayu juga. Senangkan? Okay terus kepada isi..
Pihak mereka jawab bahawa yang sebenarnya pihak pengiklanan yang akan pilih belog kita untuk mendapatkan bayaran, dan bukannya pihak nuffnang ni. Kiranya mereka ni hanyalah orang tengah je. Laa nampak sangat yang saya ni jarang membaca pasal hal ehwal nuffnang ni kan,hehehe,,,malu sendiri..Ingatkan selama ni mereka yang pilih.

Makanya saya dah dapat satu lagi ilmu baru walaupun dah lama orang tahu ilmu ni,,nuffnang juga akan membuat pembayaran kepada belog yang pengunjungnya TINGGI...haa nampak tak saya sangat tegaskan disitu, so kita kena rajin "update' belog kita hokeyyy...jangan ikut macam saya yang ada angin ribut dalam diri baru nak berbelog. Akhirnya bila nampak kawan-kawan blogger dapat income dari nuffnang i yang putih mata...Kalau la dari 3 tahun lepas saya fokus tang nuffnang ni,,kaya rayo i...hehe,,papun niat kita berblog bak kata kawan-kawan blogger kena ihklas dan jujur. Apa yang disampaikan bermanfaat dan paling penting RAJIN-RAJIN KEMASKINI belog anda!!! Selamat berbelog semua!!!

Comments

Popular posts from this blog

Idea Susun Atur Barang Dalam Kabinet Dapur

Assalamualaikum dan salam jumaat semua, mungkin ramai antara kita kadangkala nak susun barang-barang dalam kabinet dapur tapi tiada idea. Okay mungkin ini boleh bangkitkan idea anda...





Lepas ni tau dah mo buat apakan? Jom mengemas...

Gambar sumber dari http://www.marthastewart.com/

KEK SPAN BUTTER KLASIK MUDAH

Assalammualaikum semua,,lama tak update blog. Almaklum kadang 'mood' nak berblog ada kadang takda. Kalau dah kerajinan dan 'mood' tu mari keluar la entri baru. Okay tengok tejuk entri pun semua dah tahukan. Kek ni xla span sangat tapi lepas keluar dari oven panas-panas fuh soddappp sangat beb. Bila buat kek style camni teringat dengan arwah mak. Dulu-dulu bila raya arwah akan buat kek simple dengan ditambah perisa-perisa seperti oren, pandan dan nenas. Simple sangat tapi sedap yang amat walaupun guna oven yang bulat-bulat tu..,semoga Allah tempatkan arwah mak dikalangan orang yang beriman.Aminn..

Kek ni sangat simple dan insyaAllah akan jadi punya. Bahan-bahan tak banyak. Bagi yang suka kek mudah dan lembab2 macam ni bolehlah cuba.

Kek Span Butter



Masa ni kek dah nak abis dah,nasib baik sempat snap.huhu..

Kek Butter..

1 cwn tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1/2 cwn gula halus
150gm butter
4 biji telur gred c
1 sudu teh esen vanilla
1/2 cwn susu cair
1 sudu besar sus…

POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

ASSALAMMUALAIKUM

Selamat pagi dan salam selasa buat rakan blogger,,amacam hari ni??ada happy tak?ada stress tak? alala,,janganla stres2 ye,,be happy person and positive person,,,InshaAllah kehidupan dan orang sekeliling kita akan happy juga...

Okay tadi pagi sarapan dengan kuih popia goreng. Sebenarnya hari ni ada tempahan kuih2 dari office suami tak banyak just rm10.00. Alhamdulillah rezki dari Allah. So dila buat 2 jenis kuih je karipap dan popia goreng. Sempat snap gambar popia je. Okay jom la semak resepi popia ni. Dila buat simple dan bahan2 mudah didapati di pasaraya.


POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

Bahan2nya :
- Kulit popia secukupnya
- hirisan sayur kubis
- lobak diparut
- jejari ketam di belah 4
- garam dan serbuk perasa
- minyak untuk menggoreng
- air untuk melekatkan kulit popia

Kaedahnya :
- Sayur yang dihiris dan lobak yang diparut tadi cuci terlebih dahulu kemudian toskan. Tumis sayur kubis dan lobak merah seketika dalam kuali dan jangan terlalu lama. Terlupa pula tumis den…