Skip to main content

TERIMA KASIH NUFFNANG!!!

Sekali lagi dila bersiaran, macam yang you olls dah baca tajuk entri di atas tu kan, bukannya dapat income dah tapi alkisahnya selepas kelmarin godek-godek akaun nuffnang i, then i hantarlah ticket @ mengajukan soalan dalam erti kata yang senang kepada pihak nuffnang tentang bagaimana nak dapatkan CPUV ni ? Alhamdulillah rupanya semalam lagi dorang dah hantar jawapan melalui emel saya.

Nak tahu apa nuffnang jawab?? Oh ya sebelum tu kalau korang nak hantar soalan dalam bahasa melayu pun boleh dan akan dijawab dalam bahasa melayu juga. Senangkan? Okay terus kepada isi..
Pihak mereka jawab bahawa yang sebenarnya pihak pengiklanan yang akan pilih belog kita untuk mendapatkan bayaran, dan bukannya pihak nuffnang ni. Kiranya mereka ni hanyalah orang tengah je. Laa nampak sangat yang saya ni jarang membaca pasal hal ehwal nuffnang ni kan,hehehe,,,malu sendiri..Ingatkan selama ni mereka yang pilih.

Makanya saya dah dapat satu lagi ilmu baru walaupun dah lama orang tahu ilmu ni,,nuffnang juga akan membuat pembayaran kepada belog yang pengunjungnya TINGGI...haa nampak tak saya sangat tegaskan disitu, so kita kena rajin "update' belog kita hokeyyy...jangan ikut macam saya yang ada angin ribut dalam diri baru nak berbelog. Akhirnya bila nampak kawan-kawan blogger dapat income dari nuffnang i yang putih mata...Kalau la dari 3 tahun lepas saya fokus tang nuffnang ni,,kaya rayo i...hehe,,papun niat kita berblog bak kata kawan-kawan blogger kena ihklas dan jujur. Apa yang disampaikan bermanfaat dan paling penting RAJIN-RAJIN KEMASKINI belog anda!!! Selamat berbelog semua!!!

Comments

Popular posts from this blog

POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

ASSALAMMUALAIKUM

Selamat pagi dan salam selasa buat rakan blogger,,amacam hari ni??ada happy tak?ada stress tak? alala,,janganla stres2 ye,,be happy person and positive person,,,InshaAllah kehidupan dan orang sekeliling kita akan happy juga...

Okay tadi pagi sarapan dengan kuih popia goreng. Sebenarnya hari ni ada tempahan kuih2 dari office suami tak banyak just rm10.00. Alhamdulillah rezki dari Allah. So dila buat 2 jenis kuih je karipap dan popia goreng. Sempat snap gambar popia je. Okay jom la semak resepi popia ni. Dila buat simple dan bahan2 mudah didapati di pasaraya.


POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

Bahan2nya :
- Kulit popia secukupnya
- hirisan sayur kubis
- lobak diparut
- jejari ketam di belah 4
- garam dan serbuk perasa
- minyak untuk menggoreng
- air untuk melekatkan kulit popia

Kaedahnya :
- Sayur yang dihiris dan lobak yang diparut tadi cuci terlebih dahulu kemudian toskan. Tumis sayur kubis dan lobak merah seketika dalam kuali dan jangan terlalu lama. Terlupa pula tumis den…

Idea Susun Atur Barang Dalam Kabinet Dapur

Assalamualaikum dan salam jumaat semua, mungkin ramai antara kita kadangkala nak susun barang-barang dalam kabinet dapur tapi tiada idea. Okay mungkin ini boleh bangkitkan idea anda...





Lepas ni tau dah mo buat apakan? Jom mengemas...

Gambar sumber dari http://www.marthastewart.com/

Churros aka kuih belimbing panjang, sarapan pagi

Assalamualaikum semua, tadi pagi kami laki bini sarapan makan churros jak. Dari semalam resepi ni berlegar-legar dalam kepala otak ni 'esok pagi nak sarapan churros',hehe..Alhamdulillah jadik juga. Ini dah kali kedua buat dan kali ni cantik sikit sebab dah ada bentuk macam belimbing tu. Awal-awal pagi bangun terus cari acuan nozle piping bag tu. Nasib baik jumpa. Tapi guna plastik biasa jak la.

Versi saya ni tidak ada sos ataupun serbuk gula dan serbuk kayu manis tu. Makan macam ni pun soddappp. Lagipun nak kurang-kurang makan manis konon..hehe..nak jaga kesihatan lah katakan.. Resepi ni saya ambil dari blogger masakan Hana Memories, terima kasih ye sis. Banyak versi sebenarnya tapi saya guna yang ni sebab senang sikit. Tak perlu nak timbang-timbang semua. Guna ukuran asas jak macam cawan dan sudu. Bah selamat mencuba kawan-kawan. Sedapnya sampai rasa 'gantung' plak memakannya, huhuuhu...petang mo buat lagilah...

Resepi Churros

1 cawan air
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar…