Skip to main content

Misi Kembara si Citam




Sedang saya sibuk blogwalking, terjumpa entri tentang kembara si citam ni,,hehe,,,cumil ja gambar citam ni,,jom kawan-kawan join segmen ni. Boleh kita tambah kenalan dan mengeratkan lagi ukhuwah sesama kita. Jangan lupa klik banner di bawah ini ya.

kembara

Syaratnya mudah je :

1. Follow blog ini - Jepun mari
2. Buat satu entry mengenai segmen ini tajuk : Misi kembara Si Citam 
3. Copy banner di atas dan backlinks ke entry ini.
4. Dah siap sila tinggalkan link entry anda ini di ruangan komen blog ini, yang bertuah akan diumumkan pada 08/12/2015  


Segmen ini berlangsung  selama 14 hari bermula 24/11/2015 hingga 08/12/2015

Comments

Masita Eyta said…
bw sini..done follow #53 :) gud luck sis
Mrs Dee said…
tq All,,nice to know u..hehe
Zie Azi said…
TQ mrs dee sudi join misi kembara si citam :) dah follow sini juga :)
adianiez AIDA said…
salam kenal... follow sudah :)
moga berkekalan perkenalan kita di alam maya ni...
in shaa Allah...

http://adianiez.blogspot.my/2015/11/misi-kembara-si-citam.html
Mrs Dee said…
Salam kenaal semua,,,
Akif Imtiyaz said…
Salam Mrs Dee..Hai Hai Hai ..Kita singgah sini dalam Misi Kembara Si Citam ..Dah follow sini #58 .. Nanti dalam masa kembara jom la singgah kat teratak kita..
http://www.akifimtiyaz.com/2015/11/misi-kembara-si-citam.html
Maaf baru sempat singgah dari segmen yang sama..Happy blogwalking :)

jemput singgah kalau berkesempatan
http://www.azhafizah.com/2015/11/misi-kembara-si-citam.html

Popular posts from this blog

Idea Susun Atur Barang Dalam Kabinet Dapur

Assalamualaikum dan salam jumaat semua, mungkin ramai antara kita kadangkala nak susun barang-barang dalam kabinet dapur tapi tiada idea. Okay mungkin ini boleh bangkitkan idea anda...





Lepas ni tau dah mo buat apakan? Jom mengemas...

Gambar sumber dari http://www.marthastewart.com/

POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

ASSALAMMUALAIKUM

Selamat pagi dan salam selasa buat rakan blogger,,amacam hari ni??ada happy tak?ada stress tak? alala,,janganla stres2 ye,,be happy person and positive person,,,InshaAllah kehidupan dan orang sekeliling kita akan happy juga...

Okay tadi pagi sarapan dengan kuih popia goreng. Sebenarnya hari ni ada tempahan kuih2 dari office suami tak banyak just rm10.00. Alhamdulillah rezki dari Allah. So dila buat 2 jenis kuih je karipap dan popia goreng. Sempat snap gambar popia je. Okay jom la semak resepi popia ni. Dila buat simple dan bahan2 mudah didapati di pasaraya.


POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

Bahan2nya :
- Kulit popia secukupnya
- hirisan sayur kubis
- lobak diparut
- jejari ketam di belah 4
- garam dan serbuk perasa
- minyak untuk menggoreng
- air untuk melekatkan kulit popia

Kaedahnya :
- Sayur yang dihiris dan lobak yang diparut tadi cuci terlebih dahulu kemudian toskan. Tumis sayur kubis dan lobak merah seketika dalam kuali dan jangan terlalu lama. Terlupa pula tumis den…

Churros aka kuih belimbing panjang, sarapan pagi

Assalamualaikum semua, tadi pagi kami laki bini sarapan makan churros jak. Dari semalam resepi ni berlegar-legar dalam kepala otak ni 'esok pagi nak sarapan churros',hehe..Alhamdulillah jadik juga. Ini dah kali kedua buat dan kali ni cantik sikit sebab dah ada bentuk macam belimbing tu. Awal-awal pagi bangun terus cari acuan nozle piping bag tu. Nasib baik jumpa. Tapi guna plastik biasa jak la.

Versi saya ni tidak ada sos ataupun serbuk gula dan serbuk kayu manis tu. Makan macam ni pun soddappp. Lagipun nak kurang-kurang makan manis konon..hehe..nak jaga kesihatan lah katakan.. Resepi ni saya ambil dari blogger masakan Hana Memories, terima kasih ye sis. Banyak versi sebenarnya tapi saya guna yang ni sebab senang sikit. Tak perlu nak timbang-timbang semua. Guna ukuran asas jak macam cawan dan sudu. Bah selamat mencuba kawan-kawan. Sedapnya sampai rasa 'gantung' plak memakannya, huhuuhu...petang mo buat lagilah...

Resepi Churros

1 cawan air
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar…