Sunday, November 22, 2015

Dating sambil 'barbeque'

Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu semua, semalam korang buat apa hah??? mesti ada yang lepak kat rumah, keluar jalan2 dan makan2 dengan famili atau cuti2 malaysia maklum lah dah musim cuti sekolah kan. Tapi kami laki bini nak tau buat apa?? Kitorang dating kat belakang rumah sambil-sambil 'barbeque'. Alhamdulillah cuaca semalam elok dan sesuai sangatla lepak kat luar.



Encik suami berusaha menghidupkan api, nasib la jerebu dah pulih kalo tak memang kena complain la oleh jiran.hehe.

 Kitorang panggang ayam n sayur terung yang fresh from the tree. Haa, time tu juga baru petik terung then cuci dan terus letak atas tu.  Ayam tu 1 bahagian tu marinate sendiri dan yang sebelah lagi yang gelap tu Giant tolong marinatedkan,,hahaha,,,baiknya Giant..alah beli yang kat giant lah,,


Haip..jangan terkejut, mamat kat atas ni pun join ye,,"hai,,nama saya ajip"..nama sempena kucing kak Fynn Jamal..hehe


"bila lah nak masak ni,aku dah tak tahan ni tunggu"..lebih kurang begitulah monolog ajip.


 Alhamdulillah setelah lebih kurang sejam lebih menanti dengan penuh kesabaran dan kelaparan,akhirnya masa untuk meratah dah tiba. Kami makan lauk dan sayur tu jak. Nasi tak dak. Diet la konon2..hehe..apapun selamat berhujung minggu semua!!

No comments: