Skip to main content

3 Tahun Berblog income dari nuffnang TAK PERNAH DAPAT

Assalammualaikum kawan-kawan. Kalau ada sesiapa yang terbaca entri saya ni harapnya dapat membantu saya yang dalam terkapai-kapai,hehe,,macam lemas je. Dila dah masuk 3 tahun dah berblog dan dah daftar dengan nuffnang malangnya tak pernah dapat income dari nuffnang seperti rakan-rakan blogger yang lain. Macam-macam juga dah buat dalam akaun nuffnang tu tapi tiada perubahan juga.

So dengan tiada rasa malunya dila nak minta tolong sangat pada rakan blogger yang terbaca entri ni bagi sedikit panduan apa yang sebenarnya perlu dilakukan pada blog saya selain telah memnuhi nuffnang utk meletakkan banner iklan pada tempat yang sepatutnya dan perlukah pageview sampai beratus ribu org baca baru boleh dapat cpuv @ cpc??. Garu-garu kepala dah walaupun tak gatal..haaa,,,achaner tu??kata johan...

p/s terima kasih pada yg sudi membantu menyelesaikan permasalahan yang remeh ini,,

Comments

Popular posts from this blog

Idea Susun Atur Barang Dalam Kabinet Dapur

Assalamualaikum dan salam jumaat semua, mungkin ramai antara kita kadangkala nak susun barang-barang dalam kabinet dapur tapi tiada idea. Okay mungkin ini boleh bangkitkan idea anda...





Lepas ni tau dah mo buat apakan? Jom mengemas...

Gambar sumber dari http://www.marthastewart.com/

POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

ASSALAMMUALAIKUM

Selamat pagi dan salam selasa buat rakan blogger,,amacam hari ni??ada happy tak?ada stress tak? alala,,janganla stres2 ye,,be happy person and positive person,,,InshaAllah kehidupan dan orang sekeliling kita akan happy juga...

Okay tadi pagi sarapan dengan kuih popia goreng. Sebenarnya hari ni ada tempahan kuih2 dari office suami tak banyak just rm10.00. Alhamdulillah rezki dari Allah. So dila buat 2 jenis kuih je karipap dan popia goreng. Sempat snap gambar popia je. Okay jom la semak resepi popia ni. Dila buat simple dan bahan2 mudah didapati di pasaraya.


POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

Bahan2nya :
- Kulit popia secukupnya
- hirisan sayur kubis
- lobak diparut
- jejari ketam di belah 4
- garam dan serbuk perasa
- minyak untuk menggoreng
- air untuk melekatkan kulit popia

Kaedahnya :
- Sayur yang dihiris dan lobak yang diparut tadi cuci terlebih dahulu kemudian toskan. Tumis sayur kubis dan lobak merah seketika dalam kuali dan jangan terlalu lama. Terlupa pula tumis den…

Churros aka kuih belimbing panjang, sarapan pagi

Assalamualaikum semua, tadi pagi kami laki bini sarapan makan churros jak. Dari semalam resepi ni berlegar-legar dalam kepala otak ni 'esok pagi nak sarapan churros',hehe..Alhamdulillah jadik juga. Ini dah kali kedua buat dan kali ni cantik sikit sebab dah ada bentuk macam belimbing tu. Awal-awal pagi bangun terus cari acuan nozle piping bag tu. Nasib baik jumpa. Tapi guna plastik biasa jak la.

Versi saya ni tidak ada sos ataupun serbuk gula dan serbuk kayu manis tu. Makan macam ni pun soddappp. Lagipun nak kurang-kurang makan manis konon..hehe..nak jaga kesihatan lah katakan.. Resepi ni saya ambil dari blogger masakan Hana Memories, terima kasih ye sis. Banyak versi sebenarnya tapi saya guna yang ni sebab senang sikit. Tak perlu nak timbang-timbang semua. Guna ukuran asas jak macam cawan dan sudu. Bah selamat mencuba kawan-kawan. Sedapnya sampai rasa 'gantung' plak memakannya, huhuuhu...petang mo buat lagilah...

Resepi Churros

1 cawan air
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar…