Wednesday, September 24, 2014

Tempahan dan sarapan

Assalammualaikum

Tengok tajuk tu maknanyasarapan dila pagi tadi lebihan tempahan untuk opis encik husband. Masuk hari ni dah dua hari berturut-turut dila buatkan juadah ringan. Kemarin buat popia sayur goreng dan donut (kueh gelang kata org sabah). Dan hari ini buat sandwich dan roti sosej. Tapi disini dila share resepi roti sandwich jak ya. Simple sangat ni tapi kot2 ada yang tidak ada idea nak sarapan apa so here you are...ceewah..ringan dan sihat . So check it out...^_^



Bahan-bahanya seperti gambar di atas ni tapi roti lupa nak 'snap'

Bahan-bahan Sandwich Telur + mayonis
- Roti sandwich secukupnya ( dila guna 1 buku panjang )
- 4 biji Telur Gred A ( rebus )
- 2 sudu besar Mayonis
- 2 sudu kecil serbuk lada hitam

Kaedahnya :

Roti buang tepinya kalau tak suka. Telur yang dah direbus tadi parut atau lecek-lecek guna garfu kalau tidak ada pemarut. Campur mayonis dan serbuk lada hitam dan gaul sebati. Kemudian bolehla sapu atau lepa pada roti tadi. Potong dan sedia dingap!!hehe,,,selamat mencuba!!

2 comments:

Asha Lya said...

Cpt dan mudah sgt hhee

anajingga said...

sarapan ringkas dan berkhasiat kan.. :)