Skip to main content

Cerita semalam..

Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu bloggers..

Kemarin petang i menghadiri open house manager ladang kat ladang tempat suami i keja ni and alhamdulillah kenyang sangat2. Banyak juga lauk pauk kak Asmidar (isteri manager) masak dan i memang salute ngan akak sorang setiap apa hidangan yang dia masak memenuhi citarasa tekak ku ini..wahh..demand gitu tekak i..hehe. Walaupun kak mida(panggilan manjanya) dah beranak 3 dah tu kecik2 lagi anaknya namun aku ibaratkan dia supermom. Kenapa supermom? korang cuba bayangkan apa yang dibuat oleh seorang supermom..hee. Boleh jadi inspirasi buat kita yang bergelar isteri dan bakal2 bergelar ibu.

Dengan layanan yang sememang dah mcm keluarga i rasa bertuah dan bersyukur coz Allah pertemukan i dengan jiran 'seladang' yang sangat peramah dan baik walaupun berbeza pangkat. Semoga Allah sentiasa merahmati family kak Asmidar dan dimurahkan rezeki. Tapi x sempat nak snap gambar makanan yang dihidangkan. Thumbs up kak...

Dan yang sempat ialah bergambar-gambar dengan isteri2 staff ldg dan kerani..
bersama isteri2 staff,kerani dan tuan rumah

  
yang baju hijau tu tuan rumah dan bersama jirannye

     

 Selamat hari raya Aidilfitri...kosong-kosong yekk...

Comments

Popular posts from this blog

Idea Susun Atur Barang Dalam Kabinet Dapur

Assalamualaikum dan salam jumaat semua, mungkin ramai antara kita kadangkala nak susun barang-barang dalam kabinet dapur tapi tiada idea. Okay mungkin ini boleh bangkitkan idea anda...





Lepas ni tau dah mo buat apakan? Jom mengemas...

Gambar sumber dari http://www.marthastewart.com/

KEK SPAN BUTTER KLASIK MUDAH

Assalammualaikum semua,,lama tak update blog. Almaklum kadang 'mood' nak berblog ada kadang takda. Kalau dah kerajinan dan 'mood' tu mari keluar la entri baru. Okay tengok tejuk entri pun semua dah tahukan. Kek ni xla span sangat tapi lepas keluar dari oven panas-panas fuh soddappp sangat beb. Bila buat kek style camni teringat dengan arwah mak. Dulu-dulu bila raya arwah akan buat kek simple dengan ditambah perisa-perisa seperti oren, pandan dan nenas. Simple sangat tapi sedap yang amat walaupun guna oven yang bulat-bulat tu..,semoga Allah tempatkan arwah mak dikalangan orang yang beriman.Aminn..

Kek ni sangat simple dan insyaAllah akan jadi punya. Bahan-bahan tak banyak. Bagi yang suka kek mudah dan lembab2 macam ni bolehlah cuba.

Kek Span Butter



Masa ni kek dah nak abis dah,nasib baik sempat snap.huhu..

Kek Butter..

1 cwn tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1/2 cwn gula halus
150gm butter
4 biji telur gred c
1 sudu teh esen vanilla
1/2 cwn susu cair
1 sudu besar sus…

POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

ASSALAMMUALAIKUM

Selamat pagi dan salam selasa buat rakan blogger,,amacam hari ni??ada happy tak?ada stress tak? alala,,janganla stres2 ye,,be happy person and positive person,,,InshaAllah kehidupan dan orang sekeliling kita akan happy juga...

Okay tadi pagi sarapan dengan kuih popia goreng. Sebenarnya hari ni ada tempahan kuih2 dari office suami tak banyak just rm10.00. Alhamdulillah rezki dari Allah. So dila buat 2 jenis kuih je karipap dan popia goreng. Sempat snap gambar popia je. Okay jom la semak resepi popia ni. Dila buat simple dan bahan2 mudah didapati di pasaraya.


POPIA SAYUR DAN JEJARI KETAM

Bahan2nya :
- Kulit popia secukupnya
- hirisan sayur kubis
- lobak diparut
- jejari ketam di belah 4
- garam dan serbuk perasa
- minyak untuk menggoreng
- air untuk melekatkan kulit popia

Kaedahnya :
- Sayur yang dihiris dan lobak yang diparut tadi cuci terlebih dahulu kemudian toskan. Tumis sayur kubis dan lobak merah seketika dalam kuali dan jangan terlalu lama. Terlupa pula tumis den…