Monday, July 14, 2014

ASSALAMMUALAIKUM 16 RAMADHAN

Selamat pagi semua blogers, ni entri pertama untuk bulan ramadan 2014 ni. Maklum busy sangat dan tiada apa bendamenarik untuk dikongsikan so i diam2 jer n skodeng blog2 masak2 org lain..hehe jan maraa arr. Okay today nak share ngan korang resepi yg dah lama aku x try iaitu mini murtabak.Malas la mo type pnjg2 so korang tengok2 la yer..
mini murtabak dila..

BAHAN2NYA :

KULIT POPIA 
ISI AYAM@DAGING (IKUT SUKA)
TELUR 1@2 BIJI (IKUT SUKA U OLLS)
SAYUR KUBIS *
LOBAK*
LADA BESAR*
SERBUK LADA HITAM
GARAM DAN SECUKUP RASA
MINYAK UTK MENGGORENG (SEDIKIT SAJA)

Okay so mari kita mula..

Mula-mula ambikla beberapa keping kulit popia yg u olls nak masak. Isi ayam tadi hiris atau potong kecil2 then aku masak dgn minyak sedikit dlm kuali sebentar. Kemudian sayur yg bertanda* hiris halus2 dan pecahkan telur dan campurkan semua sayur sekali dlm telur dan isi ayam yang ditumis tadi. Tambahkan garam dan perasa.
Ambil beberapa keping popia dan sudukan sedikit sayur2. kemudian lipat kulit popia seperti membungkusla. lekatkan dengan air tepi2. Panaskan kuali berminyak sedikit dan masukkan la kulit popia tadi. terbalikkan sentiasa hingga keperangan kedua belah kulit mini murtabak tadi. Dah masak angkat dan hidang.

No comments: