Sunday, November 17, 2013

DETOX..

Salam keamanan pada semua itupun kalo ada yang baca ni note, ok just nak share sedikit pasal detox ni its all about healthy la. I ada terbaca kat newspaper Star, rupanya sesetegah orang yang ingin melakukan detox atau pun proses peyingkiran toksin dari dalam bdan kita ni kena dapatkan nasihat drpd doktor dulu samada badan kita sesuai atau tidak melakukan detox, ini kerana sesetengah orang kondisi badan atau kesihatannya tidak sama. Detox yang diketahui umum adalah melalui minum jus buah2han atau serbuk minuman yang banyak d jual d pasaran kala ini. So kita kenalah bijak membuat pilihan kerana di takuti akan memudaratkan badan pula kalau tersalah cara..hehe,,.Jadi apapun kenalah minta nasihat doktor dulu k. Tapi saya rasa kalau yang tidak ada masalah kesihatan yang kronik, berdiet melalui minum jus buah2an segar adalah bagus juga. macam yang Yana Samsudin buat..artis comel tu,,dia amalkan detox seminggu sekali dgn minum jus buah satu hari. Dan beliau dpt mengurangkan berat badan. Ni sumber dari majalah rapi yang i baca. k selamat mencuba..!!!

No comments: