Skip to main content

Rahmat 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Lama sangat tinggalkan blog ni. Semenjak dah melahirkan anak sulung kami yang sekarang ni dah masuk 5 bulan lebih dah. Baru rasa nak update blog.

Sebenarnya masa tak mengizinkan sgt nak type2 entri ni maklumla si kecik ni masih 'kecik' dan sgt2 perlukan perhatian kita. Mama2 yg lain pun sama kan.hehe

Apapun saya sangat bersyukur dgn rahmat yang Allah berikan dlm rumahtangga kami ni..walaupun lambat selepas 4 thn perkahwinan tp kami redha dan bersyukur. Dan saya mendoakan kawan2 dluar sana yg masih belum dikurniakan cahayamata semoga bersabar dan terus berdoa dan berharap agar Allah akan memberikan sesuatu yg terbaik buat kalian..aminnn

Okayla mama isa nak rehat dulu..xda idea lg nak type apa.heè..


Comments

MisDiarios said…
alhamdulillahhh.. hee nnti mesti comel baby :D
Rere said…
Thanks for sharing

visit our website

ittelkom jakarta

Popular posts from this blog

Pizza simple dan mudah

Assalammualaikum semua... Okay hari ni nak share resepi yang pizza yang mudah dan kiranya i buat eksperimen la tapi alhamdulillah menjadi. Eksperimen itu ialah i buat doh pizza tanpa menggunakan yis untuk mengembangkannya. Akan  tetapi i guna baking powder u olls..dan kalau menggunakan BP ni kita x perlu menunggu doh naik @ kembang. Boleh trus letak topping dan ia akan naik sendirinya bila dah di bakar dalam oven. Dan satu lagi info yang mungkin ada yang tak tahu ialahbagi mereka yang tidak ada oven tapi ada pemanggang ajaib tu pun bole bakar pizza just kecikkan apinya k.. ok malas nak taip panjang2 ni mari semak resepi.. Bahan-bahan doh@adunan roti : - 1 cwn tepung gandum - 1 tsp baking powder - 2 sudu mkn minyak jagung@minyak zaitun@minyak apa yg ada kat rumah ya - 3 sudu mkn air @ tambah ikut adunan kita kalo masih keras tambah sdikit air - 1@2 sudu makan susu manis@susu cair@susu segar - secubit garam Bahan-bahan topping : - sosej  - fillet ketam - sos spageti

Ayam Buttermilk dan Buncis Goreng

Assalammualaikum kpd semua bloggers. Semoga Hari ni lebih baik dari kelmarin ya. First thing bila dah terbangun sebelum solat subuh ucapkan Alhamdulillah dan doa bangun tidurlah. Alhamdulillah awal pagi ni bila buka tingkap ruang tamu terpegun sekejap dengan keadaan di luar yang diselaputi kabus sejuk. Mungkin sebab semalam tiba-tiba angin kuat dan hujan lebat turun. Terfikir juga mungkin ini serpihan atau'ekor-ekor' taufan melor yang dikatakan akan melanda pantai barat sabah. Tapi kami ni di pantai timur??haaa....achaner tu johan????eh salah...sorry johan...xda kaitan ya..hahah Okaylah lari tajuk pula kan. Saya nak kongsi resepi makan tengahari kemarin. Kepada peminat Ayam buttermilk ni bolehlah cuba masak sendiri di rumah ya. Senang jak ni. Cuma jangan keliru dengan ayam masak butter ya. Menu lebih kurang sama cuma perbezaannya yang ini versi berkuah dan tiada telur yang digoreng jadi serbuk2 ka,,ntah apa nak sebut tu ala mcm yang selalu ada dekat restoran seafood tu. Maybe

KEK SPAN VANILLA GEBU

ASSALAMMUALAIKUM Kelmarin petang rasa nak membaking tiba-tiba muncul. Dengan pantasnya dila capai handphone then trus google resepi kek span yang simple. Banyak sangat resepi kek span ni tapi ada yang bahan2nya dila takda kat rumah. So, godek punya godek sekali terjumpa resepi dari otai masak termashur..(betulkah ejaan tu??) sapa lagi kalo bukan CMG ya'll,,Dapur Tanpa Sempadan  okay. Tapikan dila ada ubah sikit2 bab sukatan coz dalam rumah takda penimbang so dila guna sukatan cawan @measuring spoon untuk memudahkan rakan2 lain yang xda penimbang mcm i??hehe.. Alhamdulillah walaupun derhaka sikit dengan resepinya tapi menjadi ya'll..yang penting husband dila suka..hehe..ok sebelum tu terima kasih sangat pada DTS kerana berkongsi ilmunya..seriously rasanya macam cheese kek padahal guna butter je pun..sedap and gebuss...jom semak resepi versi dila dari ladang,,,ekekeke... KEK SPAN VANILLA Bahan2nya : Bahan A - 1/2 cwn tepung gandum - 1/4 cwn susu segar @ susu cair